Corona og arbejdspladsen – Fire simple greb ….

Vi går snart ind i en tid hvor de fleste vil opholde sig indendørs. Vi ved at smittesprednings-graden er højere indendørs end udendørs.
Den nye bølge af stigning af corona-smitten er kommet tidligere end forventet – og der er derfor al mulig grund til at indføre nogle tydelige, og ikke mindst synlige regler for indendørs-ophold.
Nedenstående er skrevet på baggrund af hvad jeg har hørt og læst mig til, nemlig, at der tilsynladene rundt omkring på arbejdspladserne, er stor forskel på hvordan man i daglige arbejdsliv fortolker og lever med de sundhedsfaglige anvisninger. Nogle steder er man meget “strikse” – andre steder er man mere “løse i betrækket” ift. anvisningerne.

Man kunne med nogle forholdvis simple/billige greb etablere nogle mere trygge arbejdspladser:

• Genindfør 2 meters afstand
(nuværende 1-meters krav er i praksis, da det ligger meget tæt på “normal-afstand”, – en de facto ophævelse af selve afstandskravet )

• Indfør “hver-anden-stol-tom” på alle private/offentlige arbejdspladser
( morgenmøder – medarbejder-samtaler – frokoster etc. )

• Ledere og mellemledere er ansvarlige for implementering og daglig tydelig formidling af sundhedfaglige anvisninger – det skal ikke lægges på den enkelte medarbejder. Herved undgår man individuel fortolkning, og evt. efterfølgende diskussion af anvisninger.

• Alle arbejdspladser udvælger 2- 3 personer til en gruppe, som får lynkursus i anvisningerne og disses udmøntning i praksis. Gruppen forventes at påpege overfor medarbejdere når anvisninger ikke overholdes – og evt. være behjælpelig ift. løsning. Derudover kan gruppen foreslå fysiske hensigtsmæssige ændringer af arbejdspladsen.
(Udvælgelsen af medarbejdere til gruppen, kører efter et rotationsprincip på 7 dage, hvorefter nye uddannes og indtræder i gruppen. Efter endt turnus vil alle medarbejdere således have indblik i, og forståelse af anvisninger.)

Ved ovennævnte kunne man relativt hurtigt indføre en fælles-standard for arbejdspladser samt den tryghed det gir’ medarbejdere at vide hvad de møder ind til hver morgen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.