Danmark – Sverige

Ift. de faktuelle tal fra hhv. Danmark og Sverige, kan man godt undre sig en anelse over den “hype”, som i disse dage tilfalder Sverige. Nogle journalister har endda spurgt om vi/DK skulle have gjort som Sverige – underforstået, at nu er vi jo lige langt …

Jep – det er rigtig at de svenske tal efterhånden, og langt om længe, bevæger i den rigtige retning – og de sidste døgn har antallet af svenske ny-smittede været en anelse under de danske. Det underliggende rationale i disse spørgsmål synes at være, at når vi nu er landet på omtrent det samme sted ift kurverne – kunne vi så ikke bare have gjort som svenskerne og holdt samfundet helt åbent …
Hvis jeg var svensker ville jeg vende spørgsmålet om og spørge: “Kunne vi, i Sverige, ha’ haft nogenlunde samme flade kurve som Danmark over de sidste måneder såfremt vi havde gjort det samme som danskerne …. Kunne vi have landet på et langt lavere antal reg. smittede … og døde?”

Ovenstående er på ingen måde udtryk for “svensker-bashing”. Jeg finder bare rationalet bag hypen og spørgsmålene om den danske model vs. den svenske helt malplacerede og uden rod i de faktiske tal.
Men see for yourself (bemærk at det svenske ekstremt høje tal for “infected” ikke er holdbart – det er åbenbart nogle data, som ikke videregives til WHO )

Kilde: https://covid19info.live/

klik for stort billede:

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.