( hvem ejer ) ..vores frie demokratiske dialog … samtale ..

Jeg har, i efterhånden mange år, undret mig, som ind i h.h.h. over, at vores folkevalgte, og især partier til venstre for midten, agerer så visionsløst og resignerende ift. den folkelige demokratiske debat / samtale.

De har, tilsyneladende, fuldstændig kastet håndklædet i ringen, og helt overladt styringen af den folkelige debat til SoMe giganterne. De har ikke bare overladt styringen og varetagelsen af den folkelige dialog til Zuckerberg o.a.. De deltager dagligt selv delvist lallende og i hvert fald på livet løs – og er dermed, på alle måder, med til at sikre en fortsat milliardomsætning til SoMe giganterne, som nu har opnået en volumen, hvor de kan afgøre demokratiske valg – alene ved hjælp af algoritmer ( AI ).

Det er fair nok … at internettet og dets konstant ekspanderende muligheder åbenbart er kommet bag på politikerne, men det er ingen undskyldning for ikke at opdage og se den grundliggende demokratiske problemstilling i øjenene.

Den demokratiske debat, kommer aldrig igen til at leve et hensygnende liv i avisspalterne, styret egenrådigt af krakilske debatredaktører – og godt det samme. Den kommer i al fremtid til at befinde sig online. Og den erkendelse burde få enhver demokratisk indstillet politiker til at overveje situationen …. også på “den lange bane” … som de selv ynder at sige …

Skal vi fortsat deponere vores grundlovssikrede ytringsfrihed hos profitorienterede globale SoMe-eneherskere, hvis styrende algoritmer kun har en kurs … indtjening. Og hvor en profil kan deltage den ene dag, men være “forsvundet” den anden .. alt efter algoritmers luner ?

Ift. til ID verificering, er det påfaldene at facebook kun tillader denne mulighed og tilbud til “kendte” dvs. samme politikere, som ikke løfter et øjenbryn ift. tingenes tilstand. Med en generel ID verifikation kunne vi til dels bl.a. undgå ID_tyverier samt hære af “trolle” fra Sankt Petersborg og omegn.

Men den mulighed vil Zuckerberg ikke give. Firmaet lever jo af konfliktskabende tråde og kommentarspor.

Eller burde vi som samfund indse at tiden, om nogensinde, nu er inde til at lægge alle hoveder i blød og (op)finde en ( fremtidssikret ) statslig platform under en uafhængig styrelse, hvor den demokratiske debat / samtale kunne leve – beskyttet af vores grundlov. En platform, hvor man ganske simpelt var ID_verificeret via Nem_ID / Mit_ID.

Jeg går stærkt ind for sidstnævnte.

Det ville være et projekt i Storebæltsbro klassen …. men det kan lade sig gøre.

Derudover – kunne man overveje – at bruge modellen fra almen boligsektoren ift. SoMe-platforme. De betyder ganske simpelt, at ønsker man at “huse” offentlig debat – og har en vis volumen, som i mega – skal man overholde og praktisere gældende regler ift. ytringsfrihed og transparens.

Man kunne anvende internationale konventioner.

Vores demokrati er ikke faldet ned fra himlen og gudsgivent – det er noget vi har kæmpet for. Vores indbyrdes demokratiske og frie samtale bør ikke, nu og i al fremtid, deponeres hos profitorienterede globale SoMe eneherskere.

I dag er du inde – i morgen er du ude … den hellige algoritme har talt ….

Ku’ vi lokke nogen folkevalgte til at tænke med …… ?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.