Politisk beslutning … jada …

Jeg ved ikke med jer … men for mig har det været klart fra dag1, at nedlukningen pr. 11. marts var en politisk beslutning. Husker endda at Mette Frederiksen, for åben mikrofon udtrykkeligt nævnte, at “vi ikke har tiden til at vente på evidens …. som kan tage måneder at levere .. og så kan det være for sent”.

Men den borgerlige blok i uskøn alliance, (som i, flueparring), med JyllandsPosten som frontkæmper, får nu tilranet sig lidt forarget tv-tid … plus et samråd på spørgsmålet, om nedlukningen var baseret på sundhedsmyndighedernes anbefaling.

Men netop sundhedsmyndigheders anbefaling baserer sig altid på videnskabelig og statistiske evidens, og den kunne man, sundhedsmyndighederne, selvfølgelig ikke levere på stående fod … på daværende tidspunkt. Og derfor var Mette Frederiksen i nødsituationen ( og, et i øvrigt enigt folketing ), – nødt til at tage den politiske beslutning.

I øvrigt nævner eller henviser Mette Frederiksen ikke specifikt til sundhedsmyndigheder som beslutningsgrundlag, men anvender termen “myndigheder”. Og dette inkluderer omtrent hele spektret fra NOST (Den nationale operative stab) som:
Politi – udenrigstjenesten – forsvar m.fl.
Disse har været rigt representeret på pressemøder.

Ordret fra pressemødet 11/03/20:
• Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen:
“Man kan også sige, den har spredt sig endnu hurtigere i vores nabolande, som ikke er det samme sted som os. Så det er lidt det samme som, hvorfor 100 og ikke 75. Hvorfor ikke i sidste uge og nu. Jeg synes, vi er et godt sted. Jeg synes, vi har været rigtig godt på forkant på det, både fra myndighedernes side og også fra, fra det politiske niveau.”
(slut)
– med andre ord, en SST-direktør i rimelig samklang med statsministren.

Alt dette forgik i fuld dagslys og åbent for enhver der gad lytte efter.

Den manglende, direkte på videnskab baserede anbefaling fra sundhedsmyndighederne – fik i øvrigt Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl til at tweete følgende:

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.