To do: to ting … samtidigt …

Samtidig med, at der i DK (igen) har været en procentuel markant stigning i indlæggelser ( 133 –> 144 ), kan vi i dagens aviser læse, at mange danskere er begyndt at slække på afstandskrav. Måske grundlaget og den underliggende pointe i præmissen for den eskalerende genåbning af samfundet helt har forbigået nogles opmærksomhed … eller fatteevne. For denne lallende villighed til risikoadfærd, svarer stort set til den meget meget grove joke om blondinen der ikke kunne tygge tyggegummi og gå samtidig .. too much multitaskin’ .

Med andre ord: At være glad i låget over den nyvundne bevægelses og -handlefrihed bør kunne kombineres med evnen til at opretholde en vis grad af seriøs indstilling ift. hvad covid_19 handler om. Og, hvis man synes at det er for krævende på samme tid, at forene de to størrelser; nemlig at kunne bevæge sig rundt og samtidig huske på og praktisere afstandsanvisningerne …. skulle man nok være blevet hjemme og øvet sig mentalt på lektien, som i: to ting på samme tid ….

Man skal være omtrent psykologisk analfabét hvis man overser den underliggende appel hos bl.a. Mette Frederiksen når hun introducerer nye åbninger. Nemlig apellen om, at dette kun vil lykkes, såfremt vi, alle som én, påtager os det inviduelle ansvar overfor hinanden og holder den påkrævede afstand/hygiejne – det er simpelthen alfa-omega præmissen for genåbningen …

Så kom nu folkens – lad os øve os i, at kunne manøvrere med to størrelser samtidig: Glæden over at det kan gå den rigtige vej …. og ansvarlig hensynsfuld adfærd.

To ting … to do … på samme tid …. I think you can do it …

?

ps. …. og ja, – caféen har åbnet ..
pss. … og ja, – den er her stadig … coronaen …

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.