Difusse afstands-signaler …

Man kan da, tænker jeg, godt undre sig en anelse over, at få dage efter, at fase 2 åbningen er aftalt, vælger Sundhedsstyrelsen at baggrunds-lufte tanker vedr. at nedsætte afstands-anvisningen fra 2 til 1 meter. Efter torsdagens udmelding og igangsættelse af fase 2 har samtlige butikker i storcentre etc. været i gang med at gulvmærke og lavet foranstaltninger og eksakte forberedelser ift. til opfyldelse af 2-meter kravet. Så SST’s timing er en anelse uforståelig og må opleves som diffus signalforstyrrelse …. ift. den effektive implementering af nugældende krav.
Man kan også tænke … at vi konstant kan iagtage, hvordan 2 meter-kravet ikke bliver helt overholdt. Ofte er den reelle afstand folk holder nede på 1,5 m – eller lidt under. Hvis samme tendens gør sig gældende ift. 1m-anvisning …. vil det i praksis betyde at vi ikke holder afstand … overhovedet.

I dagens aviser kan man læse at 7 ud af 35 respiratorpatienter på Hvidovre Hospital …. overlever. Det gir’ en dødelighed blandt disse på 80 %.

Langt langt de fleste, som pådrager sig covid_19 kommer sig – og det er et meget lille procenttal som kræver intensiv behandling og evt. respirator. Men tallet fra Hvidovre viser, som bøjet i neon,, at covid_19 er en aggressiv fætter, og, at de sårbare grupper har al mulig grund til at passe på sig. Og det samme tal viser, at alle vi andre har al mulig grund til, uanset “fase 2 herlighederne”, at føle et grundigt og oprigtigt ansvar overfor disse.

Smittetrykket kan i den grad stadig stikke helt af. I Tyskland er smittetrykket steget til over 1.00 efter de forsigtige genåbninger man har foretaget. Og tal over 1.00 er netop det man ikke ønsker …

Det gælder stadig, at det er kun os … dig og mig, som afgør hvad vej det går, i forhold til i hvor høj grad de mest sårbare og udsatte kan føle sig trygge.

Man må håbe at SST’s diffuse udmeldinger ikke vil virke sundhedsforstyrrende …. for ovennævnte gruppe.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.