DK-corona 3. april

I løbet af kommende week-end, vil Mette Frederiksen melde ud ift. en eventuel gradvis genåbning af samfundet efter påsken. Mette Frederiksen betingede sig dog på sidste pressemøde, at en gradvis åbning ville kræve at vi alle, i nuværende lukningsperiode dvs. incl. påskedagene, overholdt de sundhedsfaglige anvisninger og agerede ansvarligt ift. coronasmitten, samt at den udfladende kurve-tendens skulle fortsætte og være stabil.

Men nu er det, som jeg forstår det, jo således, at der er en “forsinkelse” på ca. 14 dage før man reelt kan se og aflæse hvordan adfærden har været i en specifik periode. Dette betyder med andre ord, at vores adfærd i disse dage og de kommende påskedage først vil “slå ud” på kurverne om ca. 14 dage. Hvilket igen betyder, at hvis gruppe-adfærden ift. corona har været lidt for letsindig i påsken fordi folk måske tænker: “Vi åbner jo lige om lidt” og i den dúr, vil det først kunne ses om nogle uger.
Vi har set bl.a. i Hong Kong hvordan myndighedernes trinvise åbning gav et kolossalt bagslag. Vi kan også læse her til morgen, at risikoen for en genopblusning i Wuhan er stor.

Påsken med fint vejr og kollektive forårsfornemmelser kan vise sig at være en ubehagelig joker …

Jeg tænker, at det måske var bedre at køre med en markant sikkerhedsmargen som fx., at kurverne over mindst tre uger skal være signifikant nedadgående og stabile før man starter trinvis genåbning. Det vil i praxis betyde, at vi i DK først starter den trinvise genåbning i slutningen af april … såfremt kurvene taler for det.

Men jeg tænker, at Mette & Co. har alt dette med i deres overvejelser ……… og måske overdriver jeg mit forsigtighedsprincip … måske …

Wish you all the best ?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.