Covid-19 – 3. uge

Ambulancen var, med lygter og horn, på vej til en ulykke man ikke kendte omfanget af. Bilisterne gav plads … men på ambulance-bagsædet sad “mumlerne” og forlangte, her og nu, ambulanceførerens redegørelse for overhaling ved dobbeltoptrukkede linier …

Jeg har respekt … grænsende til beundring ( yup ) … for den måde, hvorpå regeringen, folketing, arbejdsmarkedets parter og styrelser håndterer et delvist nedlukket Danmark på. Ikke én af døgnets timer spildes – det fulde klaviatur inddrages og tages i brug. Mette Frederiksen udviser et formidabelt mod til handling uagtet de evaluerings-tæsk fra korpset af “mandagstrænere”, som måtte vente forude.

Vi er nu gået ind i tredie uge af nedlukningen. Jeg tænker, at det er i den kommende periode vi skal mobilisere al den seje agt-pågivenhed og al det udholdende og al det langtidsholdbare. “Nyhedsenergien” i nedlukningen er efterhånden klinget af ude i hjemmene, og karantæne, afstand og begrænset handlemuligheder etc. er nu blevet dagligdag … om ikke triviel så dog … dagligdag.
Corona-kurven forventes at toppe henover april dvs. at smittegraden i april vil være øgende. Sundhedsvæsenet mobiliserer og klargør. Vi andre bør gøre det samme, og mere end nogensinde følge Sundhedsstyrelsens anvisninger.

Nogle er allerede ude og tale om genopåbning af samfundet, udfra økonomiske hensyn.
Mette & Co. har prioriteringen på plads: Hensyn til menneskeliv kommer først … !
Vi andre bør have den samme prioritering i vores gøren og laden.

Keep the spirit of humanity

All the best ?

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.