Post_corona

Oprigtig talt:
Med vaccineudrulningen og den “naturlig organiske” produktion af antistoffer går det den rigtige vej med flokimmunitet ift. corona-pandemien.
Men “situationen” er jo stadig alvorlig. Det er den fordi, vi endnu er underlagt begrænsninger i kolletivets og den enkeltes frihedsrettigheder. Og set i det lys – er det, i et frit demokratisk samfund, altid ekstrem alvorligt når disse rettigheder indskrænkes eller helt suspenderes.
At begrænsningerne var i orden og velbegrundede, er der ingen tvivl om. En pandemi bankede på døren, og selv et demokrati må “køre og navigere” efter forholdene. Terrænet vi bevægede os ind i tilbage i marts 2020, var helt ukendt. At male “fanden på væggen” i situationen dengang, var reelt set et udtryk for “rettidig omhu”.
Nu i dag 15 måneder senere, er vores viden om covid_19 øget betragteligt, behandling af sygdom er stærkt forbedret – vaccinerne er en gamechanger.
Så langt så godt.
Med vores demokratis røde lamper blinker stadig. For der ér, simpelthen ting og især spørgsmål vi bandsat bliver nødt til at forholde os til, hvis vi skal fastholde en seriøs kontiunitet i befolkningens demokratiske sindelag / bevidsthed, som er det vækstlag demokrati vokser og gror fra. Mellemfolkelig demokratisk engagement og ikke resigneret ligegyldighed … ja tak.
Hvilket indebærer at alle føler sig med ombord .. som i: alle.
Den polarisrede retorik under coronaen er ikke “en ny normal” vi i et demokratisk og frit debatterende samfund, skal overføre fra coronatiden og indføre til post-corona tiden. No way.
Hvilket igen betyder, at vi alle, som i: alle – i den kommende tid bliver nødt til at dreje ørestillingen i hinandens retning – uanset hvor stor hver især har følt indbyrdes afstand under coronaen. Jeg ved ikke hvem der sagde det, hvis nogen overhovedet, så nu siger jeg det; der er en kerne af sandhed i alle holdninger og synspunkter … man kan tage til sig .. hvis man kan …. en art “virkelighed” .. so to speak.
Vores skelen ud af øjenkrogene til hinanden under corona – var og er ikke, og skal ikke være et udtryk for folkets demokratiske sindelag – det var og er et udtryk for en demokratisk indstillet befolkning som blev/er presset af en pandemi .
Vores fælles samtale har i nu 15 måneder været fra pandemi-platformen. Med udsigt til flokimmunitet samt stærkt forbedrede behandlingsmuligheder vil det i snarlig fremtid være vores alles ansvar at vi flytter tilbage til den samtalende og gensidigt lyttende demokratiske platform .
yep ..det kommer vi nok til at gøre …ikk’

🌳🐥🌳

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.