Grundlovsdag

Grundlovsdag .. og alle partiledere er af hus, ikke så meget for, i et historisk perspektiv, at tage temperaturen her og nu på det danske demokrati, men mere for at lufte egne partisager …. som i : valgkamp.
Jeg ville have “elsket” at høre en partileder opridse problemstillingen i at vi i dag de facto har lagt den frie debat hos det privatejede Facebook og andre sociale medier. Vilkårene for ytringfriheden ( grundloven …remember ? ) fastsættes i dag af meganorme profitorienterede selskaber. Nyheder fra regering, ministre og folkevalgte etc. loades på facebook – så her forventes borgeren at holde sig ajour – og evt. tage debatten. Men en borgers profil kan med et enkelt klik forsvinde ud i borte og væk.
Med andre ord – den enkelte borger i debatten kan ikke nøjes med at tage hensyn til grundlovens §77 – men skal konstant have et øje på facebooks skiftende luner … og algoritmer. Ét klik .. og du er borte ..
Facebook er fed – og har bragt meget, men facebook er facebook, og det kan undre, at i en tid hvor al folkelig debat foregår online, at man ikke er stoppet op, og spurgt sig selv, om det ikke nu er tiden til at skabe og oprette en fællesplatform for alle danskere, hvor den demokratiske debat kan foregå.
Man kunne oprette det under en styrelse – man kunne logge på debatten med noget ID – man kunne sikre folks adgang til fri ytring under ansvar.
Som struktur kunne anvendes “træ-modellen”, hvor man fra “stammen” kan skifte ud i forgreninger .. ud i eget lokalområde – og man kunne oprette egen interesse-grupper osv osv.
Man ville kunne oprette sin egen desk med egne udvalgte grupper.
Men man vil herfra kunne bevæge sig i niveauerne .. op og ned.
Nogle på min fb-venneliste vil allerede kunne nikke genkendene her. For Softwaren findes i form af First Class Client – som det gamle Pol.online var baseret på.
( fanden ha’ den dag vi besluttede at lukke ned til fordel for fb )
Om det så lige er den platform man kan anvende i så stor målestok, kan jeg ikke lige gennemskue, men den hierakiske model findes … til inspiration .
Det vil være et projekt på størrelse med “storebælts-broen”, men vil være en sikring for det frie danske demokrati fremover – et ikke-kommercielt styret debatmedie til borgerne, som ikke er styret af salgsfremmende algoritmer – og privat profitorienterede luner i hovedkvarteret.
Den tale gad jeg godt ha’ hørt … på en grundlovsdag ..
Rigtig god grundlovsdag
🌳🐥🌳
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.