Tak for det …

Tak til Mette F., regering og sundhedsmyndigheder, for at fastholde og turde effektivisere “forsigtighedsprincippet”.
Danmarks coronatal ligger fortsat og indtil nu i den lave og kontroller-bare ende på skalaen, hvis vi sammenligner med landende omkring os.

Forsigtighedsprincippet åbner jo altid fremad og ikke bagud – og det betyder, at der vil være mulige situationer, hvor man her og nu strammer op med en “ekstra mil”. Man kan så nedjustere ift. faktisk udvikling. Og det er lige netop det man praktiserede ift. Nordjylland. Corona smitter eksplosivt, og forskellen mellem det kontroller-bare og “ude af kontrol” kan handle om få dage. Man kan ikke praktisere “forsigtighedsprincippet omvendt … man kan ikke afvente … det fungerer kun på “forkant”.

Og det hele handler fortsat om at vi skal beskytte de sårbare – også på de lange stræk. Dét er essensen og det ér perspektivet.

Og ja til, og tak for, at leve i et land hvor regering og sundhedsmyndigheder tør at tage ansvaret på sig … også når det blir’ svært.

Boulevardpressens prostituerede skriverkarle har lige nu meget svært ved at indeholde, fastholde og operere med disse to størrelser: Her og nu handling og perspektiv. De har derfor valgt i stedet at sætte sig for simpelthen at “afsløre” at Mette F. og co. i virkeligheden er ude i et forsøg på at genere flest mulig borgere i størst mulig omfang … wow – for en kioskbasker.

Dansk journalist-stand er i sandhed tåkrummende til det ortopædkrævende.

I forhold til den manglende lovhjemmel vedr. aflivning af mink, er der ingen tvivl om at noget er glippet. Enten i den interne kommunikation – noget stivsindet gruppedynamik indbyrdes mellem ministerier, styrelser og embedsværket – eller ren stress i situationen. Selvfølgelig skal det klarlægges. Men at antage, som boulevardpressen, at man har har tænkt: Hvordan får vi gennemført det her – samtidig med at vi laver et grundlovsbrud … er jo helt i hegnet .. men kan selvfølgelig skabe nogle ongoing clickbaits.

Så når nu ikke så mange – i disse dage vil – gør jeg det gerne. Siger tak til Magnus, Mette og sundhedsmyndigheder for at påtage jer og praktisere ansvaret.

Tak for det.

Hvis man kunne ønske at stikke snuden lidt ud på den anden side af sognegrænsen og se hvordan det står til der, kan man klikke sig ind her:
https://covid19info.live/

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.