Klare corona-anvisninger, som ikke er til diskussion

Rundt omkring, sidder de – de sårbare – skrøbelige og udsatte ift. coronavirus. Vi ser dem, i sagens natur jo ikke rigtigt … men de er der – og de er helt prisgivet befolkningens fortolkninger af de sundheds-anvisninger, som bliver stukket ud af myndighederne, og som af nogle mere bliver opfattet som “forslag”.

Lytter man mellem linierne til de unge, kan man ane et ønske og behov for mere klare anvisninger – ikke “forslag”; men krav.
De efterlyser faste og definerede u-tolkbare retningslinjer, som ikke er til diskussion i vadestedet kl.” midt om natten” foran Peder Oxe.
Det er ikke her, i dette vadested, at de unge på stående fod tar’ corona diskussionen. Nope – det er lige her man som ung, ikke så meget tænker: “hvad gør jeg nu”, men man tænker: “hvad gør vi nu” …. sundhedsfaglige overvejelser og appeller om – på det klokkeslet og i det vadested – abstrakte hensyn …. it ain’t gonna happen.

Med de eksplosive corona-tal over de sidste dage, var det måske en ide at myndighederne agerede voksenansvarligt – og ikke fremlægger “anvisninger” som “forslag” – men som krav. Det kunne tænkes at gøre livet lettere for de unge – og lidt mere trygt for de sårbare … kunne man tænke.

Og til dig / jer som ikke tror på corona-epedimien … fair nok – men i og med I ikke tror på den, men tror på noget “andet” – kan vi så ikke alligevel blive enige om, at tro altid pr. definition efterlader en rest af tvivl. Og kunne I lade denne tvivl komme de sårbare til gode … ku’ man spørge ?

Dagens corona-tal: Landsplan og Norddjurs ( tilføjet aldersfordeling fordi jeg ikke havde andet at lave 😁):
Dagens corona-tal

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.