DR’s rolle i demokratiet – I har mulighed og dermed ansvar ….

Vores allesammens Danmarks Radio,- i hvert fald ift. financiering – negligerer totalt samfundsopgaven med at udvikle og befordre samtale og debat -kulturen i dette land.
Debat-kulturen er blevet “elitær” på den ufede måde – hvilket stort set gælder for både Deadline og Debatten m. Clement Kjersgaard.

Clement er Clement – ekstremt hurtigt tænkende med en nærmest formidabel evne til, på sekundet og stående fod, at udtrække substans og med præcision opsummere og returnere – det er et studie i sig selv.

Men det kan virkelig undre, at DR ikke kan se et akut rødglødende samfundsbehov ift. at lave egentlige brede debat m. focus programmer.

Sæt 3 timer af en gang ugentlig, gerne lørdag aften:
–> samfundsrelevant emne –> invitér relevante faggrupper – kvinde/mand på gulvene –> Filtrér det tolkende spin og kommentator -segment fra, som i: helt fra –> giv folk tid til at tale og nuancere, undgå at prioritere ell. favorisere “retoriske klapfælder” – giv os andre mulighed for at lytte.

Med DR’s ustandselige opfordring til at “deltage i debatten på deres facebookside” – har de reelt deponeret den demokratiske debat hos Mark Zuckerberg. Facebook er – om noget, et hektisk og flygtigt medie – og kun sjældent oplever man, at debatten blir’ substantiel – og endnu sjældnere, at den “flytter noget”. Og mange betakker sig.

Med dagens rigt nuancerede og mangfoldige Danmarks-billede – er der al mulig grund til og behov for at, skabe en horisontal og vertikal debatkultur /tradition. Jo mindre vi mødes i reel dialog – jo større “mentale afstande” imellem os. Men jo mere vi mødes, jo mere vi reelt snakker og lytter sammen – jo mindre “mental afstand” i mellem os.
Mental afstand – er i sin natur lig med fiktion – mødet, dialogen, samtalen, lytningen – afføder nærvær og opløser “fiktionen” …. når det er rigtig godt.

Hvis ikke Danmarks Radio kan se forpligtigelsen til, og i bedst mulig grad – opfylde og formidle denne gennem og tværgående -samfunds-dialog opfylder DR simpelthen ikke deres rolle – endsige forpligtigelser. Så vi tar’ den lige igen:

Sæt 3 timer af en gang ugentlig, gerne lørdag aften.
–> samfundsrelevant emne –> invitér relevante faggrupper – kvinde/mand på gulvene –> Filtrér det tolkende spin og kommentator -segment fra, som i: helt fra –> giv folk tid til at tale og nuancere, undgå at prioritere ell. favorisere “retoriske klapfælder” – giv os andre mulighed for at lytte.

Jatak – lørdag aften – 3 timer … uden sang og musik ! … og så kan Clement, med al respekt, beholde sin debat … tænker jeg.
😌

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.