Børneliv

#alarmerende_tv2dok_om_børneliv
#som_i_helt_uacceptabelt
Selvfølgelig burde alle, som arbejder med børn ( og meget gerne med sig selv ) have en solid uddannelse i bagagen. Jeg forlanger ikke, at alle skal være uddannede børnepsykologer … omend jeg efterhånden er tæt på synspunktet . Børn er det bedste vi har – børnelivet er det vigtigste. Vi kan ikke sende uafklarede, ikke-uddannede, og som i tilfældet med tv2-dokumentaren, forkvaklede personer ind til vores børn. Børnelivet/udvikling er komplekst og fantastisk, og man kan ikke sige “dav til børn” uden også at skulle sige “dav til sig selv”. Den kerne af voksne, som er barnets faste daglige kontaktfelt og base, skal være medlevende, nysgerrigt intelligente og samtidig besidde en integreret urokkelig faglig stolthed. Intet af dette eksisterede i tv2-dokumentaren. Snarere det stik modsatte … det var dovent passivt aggresivt ligegyldighed – og resten bestod af selvbeskyttende betingede reflekser. En alarmerende biopsi af børnelivet i dagens Danmark, må man sige.
Men dette er hvad man, som barn og samfund får og høster, når man i blinde, og med sideløbende nedskæringer, inviterer og hiver hvemsomhelst fra gaden/job-aktivering indenfor i børnenes liv. Motivation og vilje kombineret med stor viden til børnene – kommer kun via en lang og kvalitativ uddannelse og efterfølgende ordentlige arbejdsforhold.
• Få flyttet pædagog-uddannelsen ind på universitet.
• Gør uddannelsen 4½ – 5 årig.
• Levér en høj løn !
• Genskab og respekter faglig stolthed
• Og, få så implementeret nogle langt højere og urokkelige standarder for børneliv, udvikling og opvækst i dette land. Vi har nemlig, til overflod, den viden der skal til.
og her er så A.S.Neill …

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.