MailGate – neverending story ?

Der er simpelthen “nogen” som “underleverer” i Hillary’s tilsyneladende never-ending mail-gate . Om det er Hillary selv – eller, og nok så interessant, om det er hendes daværende stab. Sandsynligvis et mix.

Så længe der ikke leveres fuldt og helt, vil Trump have et ret godt, og berettiget kort, at spille. Trumps antydninger og beskyldninger har frit spil. Han har, med mailgate, fået foræret en blankocheck.
Hvordan Hillary er sluppet af sted med ikke at aktivere sin udenrigsminister-mailkonto ( state.gov email account ), men i stedet har taget al korrespondancen med hjem i privaten ( ikke-sikret server ), og så har anvendt sin private “usikre” mailadresse – er for mig et mysterium.
Hillarys egen forklaring er, at hun gjorde sådan ud fra et bekvemmelighedshensyn. Hun foretrak kun at have én device ( smartphone ) med sig rundt (!). Og det gør hun så i fire år….4 år…
Den første ting her er, at det selvfølgelig fra dag 1 er blevet registreret og notereret af State-Gov’s IT-afd. at udenrigsministeren ikke anvender State-gov’s sikre mailserver . Hun bruger i stedet sin private server og mail adresse : hdr22@clintonmail.com .
Er der ikke nogen røde lamper der her begynder at akut-blinke i IT-secure-afd. ?
• Ingen som henvender sig til udenrigsministeren og siger….”uupss, nice try – men det er ikke sådan vi gør !” ?
• Samt, overhovedet ingen som spørger ” hvad bruger du så” – ”det skal vi vide. Den skal sikkerhedstjekkes – scannes for sårbarheder – beskyttes 24/7.. etc. ! ” ?
Ingen i IT-secure-afd. som tænker at “hun er it-amatør….hun skal have hjælp og guidning” ? Hun skal opdateres og klædes på ift. sikkerhed omkring mail-brug ?….ingen ?
Man må gå udfra, at State-gov’s server er under konstant sikkerhedsovervågning ift. “angreb” udefra .
Men, hvad angår Hillarys private server i kælderen,ved vi ikke meget om karakteren af “angrebene” . Der kan have været angreb uden fodspor. I teorien kan Hillary have været udsat for et “ransom-attack” …eller hva’ ?
Hillary har i øvrigt givet udtryk for, at hun var mest bekymret for om nogen kunne snage i hendes private mail ..
Som nævnt undskylder eller forklarer HC brugen af privat email og server med et bekvemmeligheds-hensyn.
Den ”onde” konklusion er, at kun på denne måde kunne HRC styre mail-korrespondancen 100% .
Der er nogen rationelle led, som er stukket helt af.
Sletningen af 33 tusinde mails, er mindst ligeså besynderlig. En udenrigsminister som blanker historikken af…bare sådan : ”slet ? ”……”ja – OK” . . Eller et højreklik: ”slet hele mappen ? ”….Yeps .
  • Vi ved nu, at der har været adskillige angreb og forsøg på at få adgang .
  • Vi ved at i hvert fald ét af forsøgene lykkedes .
  • Vi ved at krypteringen ikke var korrekt sat op.
  • Vi ved at softwaren som HC anvendte var kendt for sine sikkerhedshuller.
  • Og, vi ved at tidligere udenrigsminister Colin Powel rådede HC til at udvise største forsigtighed ifm. brugen af den private mailserver.
Og, vi ved, at kort efter NY-times skriver om HC’s private mail-system slettes der mailarkiver.
13. december 2012 spørger formanden for Tilsynskomitéen i et brev om:
“Have you or any senior agency official ever used a personal email account to conduct official business?” Mr. Issa wrote to Mrs. Clinton. “If so, please identify the account used.”
Hillary Clinton svarede aldrig…..

 Sløret film med knæk……ikk’ ?

Og ihvert fald en aflevering til Trump af kárat. Spørgsmålet er om den er målgivende…afleveringen.

Dette indlæg blev udgivet i Anything goes. Bogmærk permalinket.