Den gode, den onde og den virkelig gode vilje …

To dage efter “mors dag” blev et massivt flertal i folketinget enige om en ny “børnereform” kaldet “Børnene Først” (!).
Den gode vilje kender ingen grænser, og der er nogle fine oplagte ting i reformen.
Den lidt mindre oplagte ting er, at staten nu kan tvangs-bortadoptere et ufødt barn ….. et ufødt barn ….
Skal vi gætte på at disse tvangs_bort_adoptioner socialt, vil vende den tunge ende nedad …. det ku’ være et kvalificeret gæt … tænker jeg.
Det ér meget voldsomt, og man kunne spørge om man – når man nu allerede under en ung kvindes graviditet forudser vanskeligheder, istedet burde sætte alt ind på at forebygge og etablere den vordende mor /far i nogle hensigtsmæssige sammenhænge … og jeg mener bogstaveligt talt: Sætte alt ind.
Desværre er det et faktum, at nogle børn vokser op under helt urimelige forhold – og det kan være det helt rigtige at tilbyde disse børn anstændige forhold evt. ved tvangsfjernelse.
Men at man nu, fra Systemets Højbårne Side forbeholder sig ret til at beslutte, at tvangs_bort_adoptere et ufødt barn, vil uværgeligt medføre, at man springer forebyggelse, samarbejde over for at få “juraen på plads” … sådan fungerer systemer …
Jeg er ikke blind for at nogle unge kvinder kan befinde sig i totalt håbløse sociale sammenhænge m.v.; men sociale sammenhænge er ikke sendt fra himlen – de er en del af samfundet og kan ændres … hvis vi sætter alt ind …. som i: sætter alt ind.
Vi skal ikke have et samfund som konsekvent amputerer alle stive og frosne lemmer, men et samfund som gør alt for at genetablere sit bevæge-apparat – og den skrøbelige unge vordende mor er en del af vores samfund … no matter what.
Som sagt – den gode vilje har været på spil, og der er fine ting i reformen – men “rugemødre i statsligt régi” … det er simpelthen for voldsomt .
I øvrigt burde man nok overveje, om ikke alle disse tvangs-sager ift. børn /forældre skulle løftes væk fra det kommunale … og måske ind under retsvæsenet .. ? Læser man reformen er retsikkerheden for forældre inkl. vordende temmelig fraværende:
(hele teksten her):

Børnene … først ….

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.