The sun is up …

The sun is up – the sky is blue … it’s beautiful ..and.. snip ..

Og vi kan næsten ikke bære at forholde os til Corona-Joe mere. I know.
So .. here we go …
Hele blå blok forsøger nu at fremstå som Danmarks sande væbnere – ikke i kampen mod pandemien, men i kampen mod de ned-lukninger, som uomtvisteligt og dokumenteret til overflod, har sikret, at vores samfund indtil nu er kommet nogenlunde helskindet igennem pandemien.
Blå bloks spejder-drenge agerer som familiens opmærksomhedskrævende Onkel-Moster, som ustandselig minder familiens børn om, hvor meget de .. børnene .. glæder sig til julen og gaverne, og Onkel-Moster tæppebomber de stakkels unger med i hvor høj grad de … børnene .. har fortjent alle deres gaver.
Børnene vil efterfølgende og for livstid forbinde den opmærksomhedskrævende Onkel-Moster med alle julens gode ting … næsten som at Onkel-Moster … var den store jule-gave-bringer.
Så plat er det – og så banalt fungerer associationer .
Nok om Onkel-Moster. For i forhold til landende omkring lige omkring os – og i øvrigt, vore egne smittetal – er der sådan set ingen grund til at panik-åbne hele samfundet inden påske. Slet ikke.
Tager vi vore egne tal er der ikke, som Onkel-Moster og flere medier udtaler, tale om faldende smittetal. Faktuelt er antallet af aktuelt smittede dvs. smittede lige nu, steget med 11% fra 10. marts til 17. marts. Tallene er hhv. 7977 og 8877.
Jeg regner fra 10 marts, da det er fra denne dato de private testudbyderes tal blev lagt ind i SSI’s daglige opgørelser.
Men andre ord – vi har ikke et fald i antallet af ny-smittede – vi har en stigning.
Norge oplever lige nu rekord i antallet af ny-smittede og det generelle kontakt-tal er 1,5.
Kontakt-tallet for Tyskland er 1,9. 2859 er på intensiv og 1572 i resipirator.
Frankrig havde sidste døgn 38.863 ny-smittede. 25.492 er på intensiv og af dem er 4.237 i respirator.
Med vacciner og udsigt til mere udeliv i foråret er der al mulig grund til at være positiv på forventningen, forudsat, at Onkel-Moster ikke får held med at fremrykke julen til før påske … det vil være synd for børnene – gaverne er ikke helt klar .. endnu.
Friskfyrs-agtige “hoved-under-armen-løsninger”, kan lyde kækt og besnærende – men gavner sjældent nogen.
Jeg har det fint med at lade påsken komme og gå inden vi genåbner i større omfang.

Billede: Den orange kurve angiver udviklingen i antallet af “smittede lige nu”.

https://blog.slagsiden.dk

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.