Besindig genåbning

I betragtning af, at vaccine-udrulningen kører med forsinkelse ift. forventet, finder jeg regeringens og støttepartiernes begrænsede genåbning pr. 15 marts besindig og fornuftig. Desuden mangler vi stadig at se evt. effekt af åbningen pr. 1. marts og vinterferierne i uge 07/08. En besindig/begrænset genåbning er derfor det rigtige at gøre.
Jeg vil anmode om, at man ikke stirrer sig blind på kontakttallet ( som jeg stadig mener mestendels er et internt virolog-værktøj ), eller i hvert fald ikke tager det som garanti for fald/stigning i smittetal. Kontakt-tallet i sig selv fortæller ikke noget om antallet af smittede – og kan hurtigt ændre sig. I uge 28/2020 lå det på 0,6 for ugen efter, at være banket op på 1,4. I uge 31 hed kt-tallet 0,9 – to uger senere hed det så 1,6. ( men stadig uden at fortælle noget om antallet af smittede ).
Når vi tester så mange som vi gør i DK – er det relevant at kigge på positiv-procent + Incidens-tal. Derudover skeler jeg selv kraftigt til “antallet af aktuelt smittede” – stiger eller falder det.
Sidstnævnte tal har over en lang periode været lodret faldende fra ca 43.000 ved juletid til ca. 5.500 midt-februar. Siden midt-februar og til nu, har kurven været stigende – og er steget med over 1000 til ca 7000.
Set i forhold til landende lige omkring os – ligger vi ekstra-ordinært lunt i svinget. Men så tæt på forår, sommer og vacciner er der al mulig grund til at slå kold vand i det feberfrie blod – og genåbne forsigtigt og besindigt.
Over den nærmeste tid vil oddsene i stigende grad være med os.
🌳🐣🌳

Billedet er ikke en Tour De France bjerg-etape – men kontakt-tallets udsving siden uge 16/2020 og til i dag.
https://blog.slagsiden.dk

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.