B.1.1.7. – en joker ?

En begrænset genåbning fra mandag.

Skulle vi have valgt at strække forhalingstaktikken en anelse mere – og herved indhentet klarhed ift. til de aktuelle corona-jokere ?
Jeg tænker, at lige netop de kommende 3-4 uger vil være perioden, hvor vi sandsynligvis vil kunne se hvilke konsekvenser “jokerne” vil afstedkomme. Vi kender ikke lige nu effekten af vinterferien, men typisk, vil det bonne op på smitte-tallene 2-3 uger efterfølgende, som vi så ifm.efterårsferien. Derudover mangler vi at se hvor eksplosiv den engelske variant B.1.1.7., som lige nu eskalerer er når den har udviklet sig til dominerende smittekilde.
I London – og i sær i det sydøstlige eksploderede det over ganske få dage … og kom ud af kontrol. Lige nu er smittetallene langsomt stigende, og for første gang i lang tid ser vi nu en øgning på landsplan af “aktuelt smittede”. Denne stigning er vel at mærke sket inden B.1.1.7. blev dominerende.
Vores udgangspunkt er helt anderledes end englændernes var. Dog havde de valgt en gradvis genåbning i december …. kort før smitten eksploderede.
Vores hjemlige små “genåbningspakker” har alle et påsat håndtag, som man meget hurtigt kan dreje på. Om det så er tilstrækkeligt ift. B.1.1.7. vil de næste måneder vise.
Når vi reelt set, er så tæt på forår og vacciner samt høstning af faktuelle data vedr. “corona-jokerne” – kunne man tænke, at vi skulle eller kunne praktisere forhalingstaktikken 2-3-4 uger mere, for så til den tid, at kunne handle og gradvis genåbne på et mere sikkert og data-faktuelt grundlag.
Men det sagt, har jeg kun respekt for Mette F. og co’s seriøse håndtering af hele forløbet. Det kan sagtens være, at disse små genåbninger viser sig at være det helt rigtige at gøre.
Vi får se – og håbe på at corona-jokeren ikke muterer til Sorte Per …..

 

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.