Pressemøde 28.januar 2021

Pressemøde 28.januar 2021

Pressemøde – forlænget delvis, men omfattende nedlukning foreløbig indtil 28. febr.
Det sidste år har i større og større grad aftvunget en respekt hos ut. ift. Mette F – Sundhedsmyndigheder/væsen, arbejdsmarkedets parter og de støttende partier i folketinget – de har hele vejen og fra dag 1 appelleret til og selv udvist seriøs samfunds-bevidsthed.
Gårsdagens pressemøde trak ikke fra i min respekt – tværtimod.
Dog, kan jeg godt være, set ift. B117/engelsk_variant, en anelse “njaaaaeee” ift. til at sende de mindste klasser i skole igen i løbet af februar, hvor B117 forventes at “tage over”. I Spanien har man nedlukning, men børnene kommer i skole under meget restriktive forhold. De får taget temperatur hver morgen og holder afstand – er iført mundbind osv. – alligevel er 60 % af skolerne ramt af corona-smitte. Men jeg har fuld forståelse for dilemmaet – og måske kan vi finde en forsvarlig måde at gøre det på ift. B117 -prognoserne og vaccine-udrulningen .. måske …
Jeg tror, at hvis jeg var medie-mogul, ville jeg be’ medarbejdere om, i nyhedsstreamen, at flytte tyngdepunktet fra det lidt træge; “hvor svært det er – hvor trætte vi er af det – og hvor synd det er for os” til; “hvor godt vi faktisk gør det – og hvor priviligerede vi er i DK ift. til vores muligheder for at håndtere pandemien – og igen; hvor godt vi faktisk gør det”.

Det ene billede er nye daglige tilfælde ( DK- UK ) – her er det værd at bemærke, at kort før B117’s indtog i UK havde man netop lempet på restriktioner …

Det andet billede er SSI’s estimater ift. B117 ved fire forskellige kontakt-tal … alle under 1.
( klik for stort billede )

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.