Styrk Norddjurs – Bevar Rimsøhus

Ikke et ungdomshus – Ikke et ældrehus – ikke et børnehus
Men et hus til alle aldre ………på samme tid – på samme sted. Et sådant hus er Rimsøhus . Det ligger på Norddjurs.

Sådanne huse findes der ikke mange af . Underligt nok, for al viden , forskning og ikke mindst erfaring afslører en enorm positiv afsmitning ned igennem generationsledene når samværet udfoldes under samme tag. Fælles grund – Fælles rødder – Fælles ansvar – Fælles glæde.

Rimsøhus er en gave til kommunen . Men gaver skal som bekendt pakkes op og bruges, før de giver mening.

Man får her foræret et folkebaseret, uformelt miljøvarmt lokalfolkeligt aktivitetshus på et sølvfad og til næsten ingen penge. Huset vil kunne bruges af borgere, børnehaver – ældrecentre osv. Og de vil kunne bruge det samtidig : ” så unger i dag tar vi til Rimsøhus og bager boller med alle mormødrene/fædrene . Og så synger vi nogen sange sammen. ” ( citat fra børnehave, på forventet efterbevilling fra fremtiden )
Et kulturelt mødested for hele egnen . En mulighed for at komme ud af døren på en daglig basis.
Hvad angår ældre i egen bolig kan der nemt etableres en tele-taxa ordning.

På Djursland findes et hav af mennesker med masse viden som ikke kommer i cirkulation . Brug dem – brug huset – lav videns-workshop på daglig basis. Folk vil strømme til.

Lokalhistorisk viser erfaringen, at det i forhold til vores langstrakte kommune kan være en rigtig god ide, bare en gang i mellem, at kigge op over excel-arket når befolkningen udviser initiativ og handlekraft . Får navnet “Primanet” en klokke til at ringe ?
Giv vores egn en chance – bevar Rimsøhus .
Og til Kommunalrødderne……prøv nu at tænke “med” i stedet for “imod” .
/Mads

Lokalavisen Norddjurs

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.