Suverænitet ?

“Ja-siden” snakker om suverænitet som noget tingsligt . Noget man har en bestemt mængde af og kan forære væk i doser eller køre væk på en trillebør . Jeg opfatter/oplever suverænitet anderledes. For mig hænger det sammen med udvikling. En omtrent organisk størrelse og proces som er under stadig udvikling. Ligesom med børn – deres suverænitet forandrer, udvikler og befæster sig i takt med de vokser. Og det fortsætter livet igennem. Deres suverænitet vil være lig deres manøvredygtighed, samarbejdsevne, og evnen til at stå ved sig selv. De børn der lider alvorlige knæk i opvæksten har alle været udsat for et suverænitetsrøveri – so to speak . Deres egenret er blevet krænket – det kan tage år at genetablere den.
Disse børn vil tydeligvis have mindre at give og øse ud af. På samme måde med et land . Et lands befolkning kan kun gro og udvikle sig hvis det foregår i suverænitet og egenret. Vi kan ikke overføre vores suverænitet til en abstrakt konstruktion som vi end ikke aner hvordan fremstår om 10 – 15 år. Den suverænitet som Folketinget repræsenterer er givet af befolkningen. Det er folkets suverænitet de er sat til at administrere. Ikke afvikle . Nu ønsker de så at kappe livlinen ved at afmontere dette folk i den demokratiske proces. I stedt vil de hellere hænge i marionettråde og agere ekspeditionskontor for den til enhver tid siddende magtelite i Bruxelles. Det danske folk kan så agere tilskuere…….ellers tak !

Dette indlæg blev udgivet i EU-debat. Bogmærk permalinket.