Overordnet tillid ?

Med EMA’s udmelding og (næsten) konstatering af sammenhængen mellem AstraZeneca og blodpropper med et lavt antal blodplader, må der være opstået et fundementalt dilemma hos de danske sundhedsmyndigheder og ikke mindst hos Mette F. og Magnus H.

Den danske tillid til vacciner ligger lige nu i den høje ende af skalaen set ift. andre lande. Gynger Mette F. og co med på devisen om, at “overordnet og generelt set” gavner AZ mere end den skader, risikerer de simpelthen at sætte vaccinetilliden over styr.

Man har estimeret at én ud hundredtusinde AZ-vacciner kan give den alvorlige følgevirkning .. som jo i nogle tilfælde ikke er forbigående, men permanent … som i dødsfald – og dermed i en helt anden liga end småfeber et døgns tid eller muskulær ømhed ved indstikket.

Vælger Mette F. og Magnus H at give grønt lys for AZ-vaccinen – kan de kommende pressemøder blive mildt sagt heftige. I sær hvis vi efterfølgende må konstatere dødsfald ifm AZ-vaccinen. De tilfælde vi har set har ikke ramt de sårbare eller de ældre, som vi beskytter med forsigtigheds-princippet. De har ramt i forvejen raske unge og voksne, som måske har tilvalgt vaccinering udfra et solidarisk princip …

Under en håndfuld dødsfald i DK vil kunne trække hele tæppet væk under regeringens forsigtighedsprincip – såfremt de giver AZ-vaccinen grønt lys. Spørgsmålet om ikke “forsigtigheds-princippet” skal gælde alle, vil tage form.

Den danske vaccinetillid risikerer at få et knæk.

Fladskærmene i de små hjem vil blive plastret til med gule breakin’ striber ….

Vil Mette og Magnus risikere det ?

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.