DK-corona 07.april

Jeg tænker, at uanset hvilken genåbnings-model man havde valgt, vil det give problemer og anledning til bekymring og overvejelser. Der ér ingen, og der bliver ingen, nemme løsninger i den kommende tid. I en tidsramme på ét år frem, vil ingen af os have en hverdag som ligner den vi kom fra … for blot et øjeblik siden. Daglige arbejdsrutiner, vaner og social omgang vil blive forandret og indarbejdet, over den næste lange tid.

Hvordan man så nu skal praktisere vuggestue, børnehave og småklasse -åbning ude i instituitionerne, bliver noget af en opgave for børn, forældre, pædagoger, sundhedsmyndigheder og tilsyn.

Et hav af spørgsmål rejser sig:

• Masser af Sosu-assistenter, med daglig omgang med ældre sårbare på plejehjem, har børn, som er omfattet af den gradvise genåbning. Hvordan skal de forholde sig ?

• Hvis bare ét barn udviser sygdomstegn, skal hele børnegruppen/pædagoger/forældre etc. så i karantæne ?

• Hvis børn ikke bliver hårdt ramt, og faktisk kan være smittet, uden at udvise symptomer, betyder det så i praksis at de egentlig kan smitte over en længere periode ift. en voksen, som udviser mere tydelige symptomer ?

• Hvad angår de blebærende vuggestuebørn: Skal personalet være i ført værnemidler ved bleskiftning ?

• Hvordan vil småbørn opleve den totale, kompromisløse og autoritative voksen-styring af deres bevægelser ude i børnehaverne ?

Det var bare lige en håndfuld spørgsmål.

Man kan argumentere for at de store børn/unge er langt nemmere at undervise online. Og derfor faktisk kan gennemføre online-undervisningsforløb.
Men, man kan også argumentere for, at de store børn/unge i langt højere grad end de mindste, kan bringes til forståelse af vigtigheden af social afstand.

Mette Frederiksen gav en meget stærk redegørelse på mandagens pressemøde. Vi bevæger os som samfund på et knivsæg og ansvaret for, at vi holder balancen påhviler i den grad hver enkelt af os … uden undtagelse. Vi har at gøre med en virus, som kan eksplodere mellem hænderne på os på blot et par dage. Vi skal bakke 110 % op.

Men …. jeg kan godt blive lidt emotionel berørt over, at vores nye samfundshelte er de helt små mennesker …. pas på dem … for hulen ❤️

❤️ Wish you all the best ❤️

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.