Irak-kommision – ja tak !

#hvordan_ser_krig_mon_ud

Hvis ikke folketinget, og for anstændighedens skyld et samlet et af slagsen, prompte genindsætter Irakkommisionen på baggrund af dagens rapport-fremlægning på KU – mister vi, som borgere, kontakten/fornemmelsen for vores eget demokrati. Vi snakker om at sende vores land ud i en angrebskrig mod et andet land langt borte.

Intentionen i reglen om et oplyst og informeret folketing ift. beslutninger er krystalklar: det skal vides hvad præmisserne for vedtagelserne består af. Det er kernen i vores demokrati, at vores folkevalgte og vi selv beslutter på grundlag af højest mulige informationsniveau.

Men, Fogh anvendte at informere folketinget på et niveau under “need to know basis”. Den dikkende lammehale-aftale havde Fogh forlængst aftalt og klappet af med Bush og Cheney. Herefter skulle, som i SKULLE, den vedtages i FT – no matter what. Og derfor skulle den kvik-ekspederes igennem FT ved hjælp af overlagt løgn og fortielse (i ond tro).

Hvis en statsminister på talerstolen i folketinget angiver én eller flere årsager til at føre landet i krig – men undlader at nævne de egentlige årsager, samt at de oplyste årsager ikke har belæg i virkeligheden ( “Saddam har masseødelæggelsesvåben – det er ikke noget vi tror – det er noget vi ved” ), har han simpelthen ført folketinget og dermed alle danskerne ( minus ham selv, udenrigsministeren og et par embedsfolk ) bag lyset.
Venstre forsøger nu at tolke-fifle med reglen om et informeret folketing, men reglen er ikke til fri fortolkning – intentionen bag reglen er krystalklar – det skal vides i højest mulige omfang, hvilket grundlag vi beslutter på. Dette er kernen i det danske oplyste demokrati, og den platform hvorfra vi alle engagerer os og beslutter os.
Vi snakker krig …… altså sådan noget hvor børn får blæst lemmer af og forbløder til døde på vores jordoverflade ….

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.