Ok 2017

Skal der hamstres gær…..måske. Det ved vi kl. 12.
Der er nogen gode ting i OK2017 . Mulighed for videreuddannelse har fået et, som jeg ser det, gevaldigt løft. Og en 7% lønstigning over tre år.
Men, der hvor det halter er arbejdsgiverens ret til at kræve 5 timers ugentlig overarbejde – som blot skal varsles 4 arbejdsdage forinden. Det gælder dog stadig, at den ugentlige gennemsnits arbejdsuge over et år, ikke må overstige 37 timer.
Men, for at blive i det lavpraktiske, – en arbejdsuge på 42 timer med 4 dages varsel kan sagtens skabe megaproblemer for familerne. Især efter den indførte skolereform med lange skoledage. Masser af forældrer må planlægge dagens aktiviter knivskarpt . Indkøb, køre børn til fritidsaktiviteter osv. En ekstra timebyrde kan sagtens afstedkomme, at der simpelthen ikke bliver minutter nok til at kunne fragte børn til sport, drama eller andet. Og det gælder især på den vestlige side af Valby Bakke hvor der kan være masser af kilometer, der skal tilbagelægges rundt til de sociale gøremål. Det kan betyde, at børnenes sociale aktiveteter må aflyses……..
Jeg har endnu til gode at opleve, at de krav og forbedringer den samlede arbejderklasse gennem tiderne er kommet i gennem med,, og har fået gennemført ifm. overenskomster ikke har været rimelige og anstændige. Ikke ét krav er gennemført hvorom man ikke kunne tænke i sit stille sind….”det manglede sgu da bare” . Ikke ét !
Det samme gælder OK2017 . Det indeholder gode ( læs helt rimelige ) forbedringer og løft – men prisen….de ekstra fem timer ugentlig – er al for høj…..unødvendig høj.
LO nedtoner betydningen af de ekstra ugtl. 5 timer. Arbejdsgiverne melder ud, at det er det vigtigste i den nye overenskomst….
Jeg ville stemme nej.

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.