Lukning af Bønnerup Børnehave

Lokalpolitisk………
( brev til borgmester Jan Petersen )
Kære Jan Petersen – Jeg læser at Bønnerup Børnehaven er på dagsordenen i dag d.22.10 . Håber virkelig i vil besinde jer ift. en evt. lukning af denne, på alle måder, skønne børnehave. Landområderne har i forvejen betalt en høj pris for kommunesammenlægningen og et eller andet sted må denne forarming vel stoppe. Det er dybt useriøst at anvende storbynormer/præmisser ved evaluering af de små byers sociale tilbud. Belægningskurverne vil her altid være svingende. For få år siden var der ca. 40 børn indmeldt. Tallet er faldet lige nu – men kan stige igen i løbet af få år. En lukning af børnehaven vil fortsætte en negativ og nedadgående spiral ift. Bønnerups eksistens og udvikling. Det nytter ingen verdens ting at vedblive med at tænke disse små byer “fra oven”. De skal tænkes “fra bunden” – så at sige; og i den sammenhæng er børnehaven en meget vigtig og dynamisk fremtidssikring som vil være afgørende for om børnefamilier vil bosætte sig.
Med andre ord, det handler om i vil udvise mod til at sikre Bønnerups udvikling eller i foretrækker at stikke hovedet i busken og lade de små byer udvikle sig til spøgelsesområder. I eftermiddag har i en enestående chance for at gøre det rigtige.

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.