Hovedregning med hjertet

Man kunne skrive lange analyser om hvorfor Obama blev præsident. Man kunne vinkle analysen i et relevant historisk perspektiv. Man kunne anvende diverse demografiske præmisser etc. for at få svaret på hvorfor “miraklet” indtraf. Hvorfor vandt Barack Obama……hvorfor stemte folket på ham. Hvorfor denne massive opbakning.
Måske er det ikke så meget et “hvorfor” vi har brug for . Måske mere et hvordan . Det var / er som en samlet uimodståelig bevægelse. Hvordan nåede folket hertil ?
Sandheden er måske lige så enkel som den er overbevisende.
Folkesjælen, den stemmeberettigede og den uden, må have stillet sig selv spørgsmålet :
“Hvilken verden ville vi få hvis vi indsatte Georg Bush’ere, Cheney’s og Rumsdales som præsidenter, stats og premierministre over hele kloden. Hvis alle Statslederstolene i Europa – Asien – Øst og Mellemøsten m.a.o. hele kloden rundt – var besat af den type mænd – hvilken slags verden ville vi så opleve. Hvordan og hvilken vej ville udviklingen gå…..og folk har forstået svaret “
Og efterfølgende spurgt:
” Hvordan ville her være på kloden hvis det blev Obama-typer vi fik valgt ind som statsledere kloden rundt…….hvilken verden ville dét give os at bo og leve i…”

….og slutteligt må samme folkesjæl have spurgt sig selv :
“I hvilken af disse to verdener ville du helst være barn og vokse op” ? …….. bevægelsen er sat i gang.

En kollektive overvejelse der har gryet, og en simpel sammenstilling af facit. En bydende fornemmelse for ” Hvis ikke nu – …hvornår så “…?
Sådan vandt Obama valget. Verden/US sagde ” Yes, we can – raise this world “. “Yes – der er et liv på den anden side af “frygten for i morgen”
Verden sagde Nej til selvdestruktive regeringsstemplede paranoia. Og ja til i morgens solopgang .

 

Dette indlæg blev udgivet i Samfund. Bogmærk permalinket.